Garantie op vloeren

 

Elke vloer dat verkocht wordt bij ons is nieuw en heeft een volledige fabrieksgarantie. De fabrieksgarantie verschilt per fabriek/merk. De garanties kun je gemakkelijk vinden op de flyer die in de dozen zit. Kun je deze niet vinden? Vraag het ons dan even, dan vragen wij deze voor je op.

Het aantal jaren fabrieksgarantie verschilt per product. Daarnaast onderscheidt fabrieksgarantie zich ook in commercieel gebruik (zakelijk) en voor particulier gebruik (wonen). Op onze site is fabrieksgarantie uitgedrukt in de fabrieksgarantie voor particulier gebruik. Mocht je willen weten wat de fabrieksgarantie is in jaren voor commercieel gebruik? Dan staat dit op de pakken vermeld. Wil je het vooraf graag weten? Vraag het ons dan gerust!

 

Melden van schade of garantiezaken?

 

Mocht er iets mis zijn met de vloer en denk je dat dit binnen de fabrieksgarantie of leggarantie valt, dan horen wij dat graag! Vraag je je af of het binnen de garanties valt? Dan kun je ons natuurlijk altijd om advies vragen.

De schade of garantiezaken dienen altijd schriftelijk te worden gedaan per mail naar: info@devloerencenter.nl Vervolgens gaan wij er werk van maken bij de leverancier en onderhouden wij ook het contact met de leverancier. Waar nodig is het mogelijk dat een vertegenwoordiger van de leverancier een expertise ter plaatse wil doen. Natuurlijk houden wij je op de hoogte van de vorderingen en status tijdens dit proces.

 

Klachtenregeling

 

Als je een klacht hebt over ons, dan vinden wij dat ten eerste super vervelend. We willen je dan ook ontzettend graag helpen zodat je weer tevreden bent. Want een tevreden klant, worden wij blij van! We willen je vragen om je klacht eerst bij ons te melden door te mailen naar info@devloerencenter.nl. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.